Известие

Collapse
No announcement yet.

Свири, вие и скрибуца.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Свири, вие и скрибуца.

Здравейте колеги, тези звуци издава предното ляво колело. Интересното е, че те започват след като измина да речем 2-3 км. , не е постоянно а най-вече като подавам газ, не е при неравности или завои, скрибуцне няколко пъти после 300 м. тишина.
    Притеснен съм за безопастността на движение.
    Намирам се на място където не мога да посетя доверен сервиз, за кожодери и експерименти финансите не стигат.
    Ходовата част на колата е прегледана обстойно преди 10 месеца, нищо не тропа и не хлопа и в момента.
    Имали ли сте подобен проблем, каква е вероятността да ми се откачи колелото в движение (виждал съм го в градски условия), лагер ли е?
    Споделете опит.
    146 1.3 боксер 1996г.
    156 SW 1.9 JTD 8V 2002

С накладките как си?
    Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

За смяна са и накладките и дисковете, но като спирам няма свирене.
      Лошото е, че колата не е пред къщи, да си е разглобя и съм по цял ден на работа.
      Възможно ли е, накладката да се е изтрила до такава степен, че да хлопа в апарата и в определен момент да опира в диска?
      146 1.3 боксер 1996г.
      156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

Първоначално публикувано от markoff Покажи съобщение
        За смяна са и накладките и дисковете, но като спирам няма свирене.
        Лошото е, че колата не е пред къщи, да си е разглобя и съм по цял ден на работа.
        Възможно ли е, накладката да се е изтрила до такава степен, че да хлопа в апарата и в определен момент да опира в диска?
        Абсолютно е възможно!
        Fiat Tipo`93г - EX
        Alfa Romeo 164 2.0 8v Super `95-Gas Injection

Comment

Следващият път като почне пак да скрибуца, натисни лекичко спирачка и виж дали ще престане. Напълно е възможно да ти задържа някоя накладка и до опира в диска.
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Има още една опция.
            Камъче между накладка и диска.
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Всички разсъждават в една и съща посока, като отстраня проблема ще пиша от какво е. Благодаря за мненията.
              146 1.3 боксер 1996г.
              156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

Абе и аз имам подобен проблем, ама не е от спирачки и накладки, понеже всички са сменени с нови от Румен. Дори той не успя да открие какво е, понеже на стенда не скрибуца, а само в движение. Сега ще ходя пак при него тези дни да го намериме какво е и да го оправим, че много ме дразни мен лично!
                (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Working...
                X